Биографичен комикс за Марк Зукерберг

Публикувано от на 24 февруари 2011 в Социални медии - 0 коментара


Комикс описващ живота на създателя на Facebook  излезе на пазара. Канадската комикс-продуцентска компания Bluewater Productions, публикува голямо издание от 48 страници, написано от журналиста на свободна практика Джером Мейда и илюстриран от Сал Фийлд.

„Марк Зукерберг е най-младият милиардер на планетата, създател на нещо с толкова силно влияние върху света. И все пак едва ли някой знае много за самия него. Това е удивително”:  каза Мейда, добавяйки, че се опитва да постави рамка при обрисуването  на сложната обществена фигура на Зукерберг.

„Всъщност основателно или не, Марк е постъпвал грубо с някои хора по пътя си, за да достигне до мястото където е днес. Както виждаме, той остави у много хора чувството че са предадени. Относно това се опитвам да бъда максимално честен” – каза Мейда

Благодарение на това, че е милиардер и на многото съдебни дела около Facebook, Марк Зукерберг (макар и неохотно) вече е една от звездите във филма на Дейвид Финчър – „Социалната мрежа”, който има и няколко номинации за наградите на Академията.

Зукерберг може да се превърне в анимационен герой, благодарение на комикса, тъй като продуцентската компания Hayden 5 Media обмисля вариант на сценарии за създаване на анимационен филм базиран върху него.

Комиксът е с цена от 6,99 $

222

Публикувай коментар

111