Блокираха Интернета в Египет

Публикувано от на 28 януари 2011 в Любопитно - 0 коментара


Според последни сведения, в Египет преустановиха Интернет достъпа и СМС съобщенията, часове преди новата вълна от протести, планувани от противниците на режима на  президента Хосни Мубарак.

Главният египетски Интернет провайдър Sebone, чието седалище е в Италия, съобщи, че няма както входящ така и изходящ трафик от 12:30 AM египетско време. От друга страна , репортерите и гражданите на територията на страната отчитат прекъсвания в Интернет връзката и невъзможност за изпращане на СМС-и.

Египед потъна в размирици по времето на мандата на Хосни Мубарак, който е на власт от 1981 г. Отчасти протестите бяха вдъхновени от успешната революция в Тунис, която принуди президента Зин ел Абидин Бен Али (Zine El Abidine Ben Ali) да напусне властта след 23 годишно управление.

Facebook, Twitter и социалните медии бяха основните ключови средства, използвани от протестиращите при организиране на митингите. Точно както в Тунис, египетските граждани използват социалните мрежи за организиране на протестите. В  отговор, властите блокираха Twitter и Facebook.

По-рано днес кореспондентът на CNN (който в момента се намира в Египет), Бен Уедерман написа в Twitter: „Подозирам, че изключването на Интернет е само малка част от мерките, които правителството е подготвило”.

222

Публикувай коментар

111