Британска разузнавателна агенция набира персонал чрез Twitter и Facebook

Публикувано от на 2 декември 2011 в Любопитно, Социални медии - 0 коментара


Това не е първият случай, когато GCHQ (UK Government Communications Headquarters) търси таланти чрез гейминга. През 2009 година постави свои материали в игри като  Assassin’s Creed и Call of Duty. През 2007 година се появиха дигитални постери в игри като Tom Clancy’s Rainbow Six: Vegas и Splinter Cell Double Agent.

Този път обаче агенцията е по селективна по отношение на публиката. Вместо да се прицели във видео игри, GCHQ предпочете онлайн игри през Twitter и Facebook, както и други блогове и сайтове за социални медии, за да достигне до една иначе неуловима група. Мотивацията за това решение според агенцията, е че те се опитват да достигнат до разбивачи на кодове с невероятни умения, които не се оползотворяват, понеже последните не са сигурни как да използват уменията си в професионален план.

Британското правителство е нетърпеливо да подсили редиците си за борба с кибер заплахите от терористи, престъпници и други. След като лицата разбият кода, пред тях излиза екран, на който те могат да кандидатстват за позиция. Няколко души вече са успели да го разрешат и състезанието остава активно до 12 декември.

222

Публикувай коментар

111