Бъдещето в космоса зависи от ракетите за многократна употреба

Публикувано от на 11 март 2013 в Бизнес и маркетинг, Любопитно - 0 коментара


Бъдещето на космическите пътувания ще зависи от способността ни да правим ракети, които могат да се използват повече от веднъж, заяви Главния изпълнителен директор на SpaceX, Елън Мъск.

Мъск, чиято капсула „Dragon“ в момента е прикачена към международната космическа станция, показа видео на експерименталната ракета „Grasshopper“. След като се осъществи, ракетата ще може да изстрелва космически кораб извън земната атмосфера, после ще може да се приземи безопасно.

Досега е проведен един успешен тест с устройството без то да напуска атмосферата.

Мъск придобива своето богатство като основател на Paypal. След това се заема с частните космически полети като директор на SpaceX, електрическите превозни средства като директор и главен дизайнер на Tesla Motors и със слънчевата енергия като председател на Solar City. Поради тези впечатляващи начинания той е определян като най-вълнуващия предприемач на планетата.

„Всеки вид транспорт, към когото сме привикнали е многократно използваем, освен ракетите“, каза Мъск. „Ако не успеем да направим ракетите използваеми многократно цената ще се окаже голяма пречка“

222

Публикувай коментар

111