Бъдещето на безжичните домашни мрежи

Публикувано от на 24 февруари 2011 в Техника и джаджи - 0 коментара


В бъдещето на домашните мрежи, ще видим множество устройства свързани с интернет и едно към друго. На изложението Computer Electronics Show (CES), ударението падаше на свързването на всевъзможни устройства към интернет.  Подобна концепция е напълно оправдана, имайки предвид прогнозите за увеличаване броя на електронни устройства свързани към мрежата (телевизори, Blu-ray плеъри и смартфони). Очаква се то да скочи с 400% между 2010 и 2015.

Представянето на множеството нови таблети е друга индикация за подобни прогнози. Очакванията на потребители за качеството на връзка се покачват, тъй като все повече устройства се използват за развлечения – онлайн игри и гледане на филми от мрежата.

Неизбежно е тези устройства да станат неделима част от домовете на бъдещето, следователно домашните мрежи трябва да могат да ги поддържат с нови функции.

Мощни рутери, централизирани медийни сървъри, безжични приложения, са само част от това, което ще се счита за нормално в един бъдещ дом. Тези бъдещи домашни мрежи трябва да са способни да се адаптират към текущите нужди и да са способни да отделят повече внимание на определени дейности и устройства.

222

Публикувай коментар

111