В бъдеще самолетните компании ще искат да знаят точно кой сте

Публикувано от на 19 юли 2012 в Бизнес и маркетинг - 0 коментара


Скоро понятието анонимно пазаруване може да последва съдбата на вече отиващите си хартиени самолетни билети.

Според Робърт Бъкман, един от директорите в Amadeus North America, в недалечното бъдеще пътниците ще имат свой собствени „дигитални персонажи“, идентифициращи ги преди евентуално търсене на билети.

По този начин авиокомпаниите биха искали да разпознават своите редовни клиенти и да им предлагат допълнителни отстъпки, по-малки такси и най-различни промоции, когато те пазаруват например. United Airlines се изявява като лидер в тази област, със своят  атрактивен набор от услуги, достъпен на сайта на компанията. Например възможността да се закупят седалки с повече свободно място за краката по всяко време между резервацията и чек-ина.

Друга услуга, която търпи подобрение е свързана със самото закупуване на самолетни билети. Bing Travel е сайт за предвиждащ цените на билетите и предоставя детайлна информация за предишни цени, търсене по дължина на полет, филтриране на авиокомпании, избиране на време за тръгване и пристигане и много други. Би било чудесно обаче да видим този механизъм и за всички видове други покупки – дрехи, коли, жилища, обучение.

222

Публикувай коментар

111