Епъл предизвиква Фейсбук?

Публикувано от на 20 януари 2011 в Мобилност, Техника и джаджи - 0 коментара


В ранна версия на следващата операционна система на iPhone iOS 4.3, набити очи са открили доказателство, че Епъл може да представи с пускането и опция за стрийминг на снимки (photo streaming).

Според източника, скрит във файловата система има папка наречена “Media Stream”, съдържащата друга папка “Photo Streaming” в която има солидно доказателство, че с новата версия на операционната система, потребителите ще могат да позволяват на приятели да се абонират за техните колекции от снимки.

Други доказателства за екстри тип социална медия са включените правата за достъп, които ще дават или отказват достъп на избрани потребители. Не на последно място са и откритите при тестинг на iOS 4.3 Beta 2, съобщения за грешки включващи думата „photostream“, както и откритата система за покани (invitation system). Но това не са първите подобни доказателства. Още миналата седмица беше обявена „Намери моите приятели“ (Find My Friends) екстра, заедно с AirPlay видео поддръжка.

Все още не е ясно кога новата версия на операционната система ще се появи на бял свят. Интересното е колко биха използвали тези екстри, с които Епъл ще се опита да отнеме (макар и малко) потребители от Фейсбук.

222

Публикувай коментар

111