Идва ли краят на плазмените телевизори

Публикувано от на 12 май 2012 в Техника и джаджи - 0 коментара


Panasonic, един от последните големи производители на плазмени телевизори вече може би съжалява за това си решение. Компанията регистрира загуби от 10 милиарда долара за последната година, като голяма част от нея се пада на плазмените телевизори.

Продажбите на въпросните телевизори са били само 59% от очакванията на Panasonic. За сравнение продажбите от изминалата година се равняват на 3.5 милиарда долара, докато предната година са били 6 милиарда долара.

Неотдавна това бяха едни от най-готините телевизори които можехте да си купите, докато сега много производители изоставиха тази технология поради липса на интерес от страна на клиентите. Основната причина е изместването на фокуса към LCD технологията.

Плазмените телевизори предлагат по-голям зрителен ъгъл, по-точни цветове и липса на размазване при движение, докато предимствата на LCD са по-леки, използват по-малко електричество и са по-ярки, което е предимство в осветени помещения. Последното и нагласата на потребителите, че LCD е „готината нова технология“ се оказаха ключови за бързите размествания в пазара на телевизори.

222

Публикувай коментар

111