Излезе версия 11.04 на Ubuntu

Публикувано от на 29 април 2011 в Uncategorized - 0 коментара


От вчера (28.04) версия 11.04 на Unbuntu вече е достъпна за сваляне и предлага нови функции, правещи го още по лесен за работа.

Версията притежава нов Unity интерфейс освен своята Linux основа. Най-осезаемата промяна е в зареждането на приложенията – от лявата страна на екрана. Подобно на таскбара в Windows 7 позволява „drag and drop“ на икони от и към него, както и бързото и лесно зареждане на приложения.

Интерфейсът Unity е първоначално замислен за по-малките екрани на нетбуци и предлага по-лесно управление, по-лесен достъп до приложения и файлове чрез нов „dashboard“. Ако не ви харесват тези елементи на интерфейса, винаги можете да се върнете към класическия интерфейс на Ubuntu.

Какво би ви липсвало ако преминете към Ubuntu? Например липсата на специализиран софтуер за гласово разпознаване и лесен интерфейс в тази област.

Едно нещо което определено няма да ви липсва са милионите вируси, които се „въдят“ в Windows машините (вече и в Mac). Едва ли ще се натъжите и от факта, че няма да плащате за операционна система, тъй като Ubuntu е напълно безплатен.

Основната характеристика на Ubuntu е неговата адаптивност. Имате възможност за почти неограничено графично персонализиране при преход между приложения, движение на прозорци, виртуални 3D десктопи и други.

222

Публикувай коментар

111