Излезе Google Chrome 9 Stable

Публикувано от на 4 февруари 2011 в Техника и джаджи - 0 коментара


Google добавиха към гнездото си от стабилни версии на Chrome браузъра последната 9та версия, чиито нови функции като Chrome Instant, WebGL поддръжка и достъп до Chrome Web Store, от известно време радват потребителите.

WebGL, дава възможност на разработчици да създават хардуерно ускорени 3D графики в самия браузър, с Chrome Web Store е достъпен за всички потребители в щатите, от където те могат да инсталират безплатни или платени уеб приложения. Най-приятната част е, че ще може да инсталирате приложения без да е нужно след това да рестартирате Chrome.

Chrome Instant на практика е Google Instant, с ново Chrome URL/search поле. Ако сте фен на бързото търсене в Google.com (когато напишете каквото и да е и резултатите в търсачката се сменят автоматично, без да натискате „Търсене“ или „Enter“), то Google Instant ще ви зарадва още повече –  сега това се случва с полето за адреси в Chrome. С други думи, ако отидете на полето за адреси в Chrome и напишете „Hello World“, браузъра директно ще ви изкара същия списък на сайтове, които би изкарала и търсачката и не само като dropdown, а ще зареди резултатите в страницата на Google. Това разбира се, ще се случва само когато сте активирали опцията, когато не сте, адресното поле в браузъра ще работи както до сега.

[mqstov 18983]

222

Публикувай коментар

111