Китайци арестувани заради постове в социален сайт

Публикувано от на 22 август 2013 в Социални медии - 0 коментараЧетирима души са били арестувани в Китай заради постове направени в социален уебсайт, наречен Sina Weibo.

Потребителите са „подбуждали недоволство към правителството“, като разпространявали слухове зa „герой“ използван в пропагандни постове. Обвинителите казват, че групата е имала облаги от дейността си.

Арестуваните потребители са разпространявали слухове за Лий Фенг, убит войник, който често е използван като примерен модел за китайския комунист и гражданин.

Въпросната социална мрежа разполага с около 300 милиона потребителя, като дори успява да привлече известни личности извън Китай. Робърт Дауни Джуниър, Парис Хилтън, Коби Браян са само част от имената който имат профили на сайта. Друг е въпросът, че присъствието им там е свързано повече с маркетинг отколкото с нещо друго.

По-рано този месец китайското правителство събра най-популярните потребители на Sina Weibo за да се обсъди бъдещето на платформата. На срещата са обсъдени поддържането на социалистическите ценности и поддържането на обществения ред.

222

Публикувай коментар

111