Колата на бъдещето прилича на свръхзвуков изтребител

Публикувано от на 25 април 2011 в Любопитно, Техника и джаджи - 0 коментара


Как биха изглеждали колите след 10 години? Ето една наградена визия за бъдещето от сръбския дизайнер Марко Лукович, показващ електрическа кола на три колела снабдена с футуристични технологии.

Избран като един от победителите измежду 1000 проекта, той бе награден с наградата, давана за десети път Michelin Challenge Design.

Лукович нарича своя дизайн „Свръхзвуков“, и въпреки че колата няма да преминава скоростта на звука на вид може да ни убеди. Външният и вид прави асоциация със свръхзвуков изтребител, притежава по един електрически мотор за всяко от задните колела и може да побере двама души (седящи един зад друг).

Лукович си представя бъдеще, в което литиево-йонните батерии са много по-малки, като бихме могли за ги извадим от автомобила и да ги заредим в къщи или в офиса, точно както правим с мобилните устройства сега. „Стъклата“ са направени отфоточувствителен течен кристал с регулируема прозрачност за филтриране на слънчевата светлина или любопитни погледи.

Една от интересните характеристики на колата е способността и да се управлява сама (автопилот), която предполагаме че ще е често срещана след 10 години.

222

Публикувай коментар

111