Лари Пейдж официално е главен изпълнителен директор на Google

Публикувано от на 4 април 2011 в Бизнес и маркетинг - 0 коментара


Съоснователят на Google, Лари Пейдж смени Ерик Шмид като главен изпълнителен директор в понеделник. Шмид ще продължи работата си в компанията като изпълнителен директор.

Промяната не е драстична, тъй като Пейдж вече е бил главен изпълнителен директор в Google и отначалото на компанията винаги е имал водеща роля, но повдига въпроса – какви промени ще настъпят.

Формално Шмид ще се концентрира върху външните отношения с бизнеспартньори и правителстваи отношенията с клиентите. Пейдж ще се фокусира върху вътрешните работи на компанията – разработване на продукти и технологични стратегии. Вместо Google да функционира като триумвират, воден от Шмид, Сергей Брин и Пейдж, последният ще се нагърби с повече отговорности.

Това няма да е лесна задача. Компанията се изправя срещу нарастващите предизвикателства – да покаже, че не е монополист в сферата на търсачките и че се интересува от поверителността на потребителите.

Google е в много напрегнати отношения с един от най-големите пазари в света, този на Китай. Резултатите са загуби на позиции в най-силната сфера на компанията – търсачките.

И накрая, с нарастването на Facebook, Google не успя да докаже, че може да се състезава в сферата на социалното пространство.

222

Публикувай коментар

111