Най-известните изпълнителни директори в Силиконовта долина?

Публикувано от на 9 февруари 2011 в Бизнес и маркетинг - 0 коментара


Адам Допелт (хакер и предприемач, съосновател на популярният сайт Urbanspoon и Тони Райт (основател на RescueTime) са основателите на проекта Cubeduel – който използва „историята на работа”  от профилите на потребителите в LinkedIn ®  за да разбере кой с кого е работил. Всеки може да оцени колегите си в дуели. Всички настоящи и бивши колеги (от дадена фирма) могат да се оценяват в т.нар. дуели.

До този момент Cubeduel е събрал повече от 1,2 милиона гласа, 26% от потребителите са гласували общо повече от 100 пъти, така че това е доста приличен размер на извадката.  100 000 гласа общо има от служители на LinkedIn, Microsoft и Google.

Най-известен се оказва Дик Костоло – изпълнителен директор на Twitter, който е спечелил на 100% дуела (16/16). Други известни директори, които оглавяват списъка на най-известни са:  Брайън Халиган на Hubspot (100%), Тони Хсие от Zappos (83%), Гари Ковач на Mozilla (81%), Марк Беньоф от Salesforce (78%) и Джеф Уайнър на LinkedIn (75%, 54/72). Джошуа Шахтър (основател на Del.icio.us.) и директор на Tasty Labs спечели 88% (22/25) от дуели.

За съжаление, няколко други видни директори получиха не толкова добра оценка за най-харесвани.  Двама от най-слабо подкрепените са Джеръми Стопълман на Yelp (7%, 1 / 13) и Мат Уилямс на Digg (18%). Отчасти резултатът на Мат Уилямс идва от факта, че преди време уволни половината от персонала си.
Статистиката на Cubeduel не е научно издържана, разбира се. Може да има много причини поради които някой да избере един колега или друг, а и всичко е на базата на LInkdIn.

222

Публикувай коментар

111