Новият таблет на Samsung е с Windows 8 и Android

Публикувано от на 22 юни 2013 в Мобилност, Техника и джаджи - 0 коментара


На пресконференция в Лондон, Samsung показа таблет, който може да сменя режима си на работа между операционните системи Windows 8 и Android.

Устройството се нарича Ativ Q и има 13.3-инчов дисплей (33.8 см). Под него има клавиатура, която може да се ползва и като поставка. Новината от корейската компания идва съвсем скоро, след като Asus показа своят лаптоп-таблет хибрид, способен също да сменя между двете операционни системи.

Според специалистите това е тенденция, която се очаква всички производители да започнат да следват. Това е много ефикасен начин за компаниите да предложат нещо повече на клиентите си на пазар, при който е трудно да различиш характеристиките на едно устройство от друго.

Atv Q разполага с новият „Haswell“ чип на Intel и според Samsung предлага около 9 часа живот на батерията. Освен това екранът на таблета е проектиран да бъде достатъчно ярък, за да може да се използва навън в слънчев ден.

Други представяния от Samsung бяха Ativ Tab 3 – най-тънкият таблет, който може да подкара пълната версия на Windows 8 и Galaxy NX – фотоапарат, който може да променя лещите си, работи с Android и поддържа 4G трансфер на данни.

Концепцията на фотоапарата се състой в няколко ключови характеристики. Той предлага по-добро качество на изображенията от стандартния смартфон, и позволява снимки и видео да се обработват и ъплоадват в Интернет.

222

Публикувай коментар

111