От Google обещават по-малко и по-добри реклами в Gmail

Публикувано от на 30 март 2011 в Uncategorized - 0 коментара


Google обяви предстоящи промени в начина на показване на рекламите в Gmail. Ще се подобри качеството им, водейки до по-малко показани реклами на потребител.

От Google не се впускат в много обяснения относно техническите детайли, казвайки само че ще използват технологията от Priority Inbox. Това е нова Gmail услуга, която сортира важните съобщения, като ги отделя от по-маловажните. Идеята е, че по подобен начин би могло да се определи кои реклами ще са по-полезни за нас.

„Например, ако наскоро сте получили много съобщения относно фотография или фотоапарати, една реклама от локален магазин за фотоапарати би могла да ви заинтересува. От друга страна ако се маркирали тези съобщения като спам, навярно не бихте били заинтересувани от подобна реклама“, казват от Google.

Първоначално само малък брои потребители ще се възползват от промените, но от Google планират да ги разпространят масово с бъдещи подобрения. Ако получите достъп до новата услуга, ще можете да контролирате как Google използва сигналите, които определят кои реклами се показват от опциите на Gmail.

222

Публикувай коментар

111