Официалната биография на Стив Джобс идва в началото на 2012

Публикувано от на 11 април 2011 в Любопитно - 0 коментара


Вече е официално: първата биография на Стив Джобс ще дебютира в началото на 2012 година.

Книгата iSteve: The Book of Jobs, се пише от Уолтър Исаксон, бивш главен изпълнителен директор на CNN и главен редактор на Time. За съдържанието на книгата се знае много малко, но Исаксон е успял да се сдобие с безпрецедентен достъп до Apple, Стив Джобс и дори семейството му. Книгата ще се публикува и разпространява от издателството Simon & Schuster.

Това ще е четвъртата биография на Исаксон, след тези на Кисинджър (Kissinger: A Biography), Бенджамин Франклин (Benjamin Franklin: An American Life) и Айнщайн (Einstein: His Life and Universe).

„Това е перфектното съчетание от тема и автор и е сигурно, че ще бъде забележителна книга за един от най-великите иноватори в света. Точно както направи с Айнщайн и Бенджамин Франклин, Уолтър Исаксон разказва уникална история за революционен гении“, каза издателят Джонатан Карп от Simon & Schuster.

Главният изпълнителен директор на Apple е известен със секретността около личния му живот. Някои детайли от миналото му бяха разкрити от неупълномощени биографи – iCon: Steve Jobs и The Second Coming of Steve Jobs, но никой не успя да създаде цялостната картина. Книгата на Исаксон би трябвало да отговори на въпросите около живота на Джобс и да ни покаже как той ръководи най-високо оценената компания за технологии.

222

Публикувай коментар

111