Сирийската електронна армия планира серия от хакерски атаки

Публикувано от на 31 август 2013 в Любопитно, Социални медии - 0 коментараСирийски хакери, отговорни за скорошните атаки над New York Times и Twitter предупреждават медийните компании „да ги очакват“.

Сирийската Електронна Армия, която поддържа президента Башар Асад добавя още, че имала „много предстоящи изненади“.

Говорител на групата е интервюиран чрез имейли. Той казва, че „Военната намеса в Сирия има множество последици и ще засегне целия свят. Нашата основна мисия е да разпространим истината за Сирия и какво наистина се случва.“

СЕА е поставяла под прицела си множество медийни гиганти като BBC, CNN и the Guardian.
Говорителят им добави още, „Всички наши медийни цели публикуваха фалшива или изфабрикувана информация относно ситуацията в Сирия. За нашата работа не се нуждаем от средства, трябва ни само компютър и връзка към Интернет“.

При атаката над Twitter е бил хакнат акаунта на Асошиейтед прес и групата е постнала съобщение, че американския президент Барак Обама е бил ранен в експлозия.

Атаката над New York Times е била по-сериозна, тъй като хакерите са успели да пренасочат потребителите на сайта на вестника към сайта на СЕА, макар и за кратко.

„Нашата цел беше да поставим анти-военното си послание на сайта на New York Times, но сървъра ни не издържа три минути“, казват още от СЕА.

222

Публикувай коментар

111