Стив Джобс излиза в отпуск по здравословни причини

Публикувано от на 18 януари 2011 в Техника и джаджи - 0 коментара


Изпълнителният директор на Епъл Стив Джобс излиза в отпуск по здравословни причини.

По рано вчера, Джобс, който напомняме излезе в отпуск по здравословни причини в началото на 2009та година (като по-късно беше обявено, че става дума за трансплантация на черен дроб), изпрати следното съобщение на своите служители според изявление на Епъл:

Колеги,
бордът на директорите одобри молбата ми за отпуск по здравословни причини. Разбира се, ще продължа да изпълнявам ролята на Изпълнителен Директор и ще взимам участие във всички големи стратегически решения, които взима компанията.

Тим Кук ще изпълнява моите ежедневни дейности в компанията. Имам голямо доверие и вярвам, че Тим и останалите главни мениджъри ще свършат прекрасна работа и ще постигнат всички цели, които сме набелязали за 2011-та година.

Обичам Епъл и се надявам, че ще се върна възможно най-скоро.

През 2009-та отново Кук замести Джобс. През това време, здравето на Джобс и неговите планове станаха основна тема на различни дискусии, което най-вероятно ще се повтори и сега. Напомняме, че тогава акциите на Епъл паднаха до под 80 щатски долара за акция. Днес, на фона на рекордните приходи от iPad и iPhone 4, Епъл акциите се търгуват на повече от 300 щатски долара за акция, което ги прави втората най-ценна компания в света.

222

Публикувай коментар

111