Таблетите с рекорди продажби, въпреки негативните прогнози на шефа на Blackberry

Публикувано от на 2 май 2013 в Бизнес и маркетинг, Мобилност - 0 коментара


Продажбите на таблетите са нараснали за първото тримесечие на 2013 с 142.4%  сравнено със същия период 2012 година. Според анализаторите от IDC са били продадени повече таблети от януари до март 2013, отколкото през първите шест месеца на 2012.

Apple остава лидер на пазара с дял от 58.1%.

Цифрите идват само дни след като шефът на Blackberry Торстен Хайнс прогнозира, че пазарът на таблети ще изчезне до 2018 година.

„Не мисля, че ще има причина да притежаваме таблет до пет години. Може би голям екран на работното място, но не таблет какъвто го познаваме. Сами по себе си те не са добър бизнес модел.“

Според проучването 49.2 милиона таблета са били продадени през януари, февруари и март, като само iPad продуктите са наброявали 19.5 милиона.

Таблетът на Blackberry, многократно отлагания Playbook се провали да оправдае очакваните продажби след пускането му на пазара в края на 2011 година.

От тогава компанията се фокусира върху нейните смартфон продукти. “ Искам да взема колкото се може по-голям пазарен дял, но не като копирам други продукти“, каза Хайнс.

Проучването посочва, че най-зле се справят Windows-ските таблети само с 1.8 милиона продажби.

222

Публикувай коментар

111