Търсачката на Google стана по-умна

Публикувано от на 16 май 2012 в Uncategorized - 0 коментара


Новият Google Search е вече тук. Дълго се говореше за наречената от Google „Графика на познанието“, която най-после ще бъде внедрена в различните инструменти за търсене на компанията.

От днес голяма част от търсените резултати ще се опитва да отгатне какво сте имали предвид с вашата заявка за търсене. Например за произволна дума, изкарваща резултати от най-различни области, ще се показва нов прозорец за да ви попита какво по-точно имате предвид. Когато изберете някоя от опциите, вашите резултати ще се филтрират допълнително.

Това е доста генерална промяна в търсачката, тъй като компанията преминава от просто разпознаване на ключови думи към идентификация на единици, възли и връзки.

Например по този начин Google разпознава дадено място не само като комбинация от ключови думи, ами като реално място с неговото местоположение, съседни области и най-различни други релевантни атрибути.

От компанията просто обобщават „от низове към неща“.

В момента във въпросната графика на познанието има над 500 милиона души, места и неща. Те от своя страна притежават поне 3.5 милиарда атрибути.

222

Публикувай коментар

111