ФБР иска да следи социалните мрежи

Публикувано от на 30 януари 2012 в Социални медии - 0 коментара


От ФБР се опитват да разработят уеб приложение, което може да следи социални мрежи (включително Facebook и Twitter), за да придобие повече информация относно потенциални заплахи за сигурността.

По невнимание планът беше разкрит от Стратегическият център за информация и операции (SOIC) на бюрото, под формата на поръчка за маркетингово проучване за „приложения за социални мрежи“. Целта на проучването е да определи възможностите на ИТ индустрията за направата на подобни приложения.

Правителствените агенции като ФБР обикновено с неохота дискутират използването на социалните мрежи като инструмент за разузнаване.

Изводът на SOIC е, че геопространствените и аналитични приложения са най-добрите за постигане и разпространение на подобно разузнаване в реално време и подобряване на осведомеността на ФБР като цяло.

Ето и някои акценти от въпросния документ с изисквания за приложението :

– Наличие на автоматично търсене и отсяване на сайтове за социални мрежи и такива за новини за извънредни събития, кризи и заплахи по параметри/ключови думи, определени от ФБР

– Възможност за потребителя да създава, определя и избира параметри и ключови думи. Автоматизирано търсене на национални новини, местни новини и социални мрежи.

– Мигновени известия за извънредни новини, инциденти и заплахи, които са проверени и отговарят на параметрите на търсене.

– Възможност за мигновен достъп до геопространствени карти.

– Възможност за мигновено търсене и наблюдаване на ключови думи и редове във всякакви публично достъпни съобщения, сайтове, форуми.

Документа в оригинал можете да прочетете тук.

222

Публикувай коментар

111