Фейсбук събират 1,5 млрд. от финансиране

Публикувано от на 22 януари 2011 в Социални медии - 0 коментара


От Фейсбук обявиха, че са събрали 1,5 милиарда долара във финансиране от Digital Sky Technologies, Goldman Sachs и клиенти на инвестиционната банка. С това, цената на социалната мрежа достигна заветните 50 милиарда щатски долара. Финансовият директор на Фейсбук Дейвъд Еберсмън споделя:

Нашият бизнес продължава да се представя много добре и сме щастливи да увеличим капитала си с това ново финансиране, което ще ни даде възможност да се развиваме още по-добре занапред.

Digital Sky Technologies инвестираха 50 милиона, докато Goldman Sachs 450 милиона, а останалата част от инвестициите идва от акционери зад океана, които са част от Фейсбук инвестиционния инструмент на Goldman Sach. От мрежата съобщават, че са имали възможност да съберат между 375 милиона и 1.5 милиарда от инвестиционния инструмент, но в последствие са се спрели на сумата от 1 млрд.

Според Фейсбук, Digital Sky Technologies и Goldman Sachs са се свързали с компанията относно разговори за възможна инвестиция и от социалната мрежа са взели решение, че това е привлекателна възможност да увеличат паричния си резерв и да заздравят финансовата си стабилност. От мрежата още съобщиха, че това ще добави нови 500 акционера към компанията, което означава, че ще трябва да обявят публично финансовите си резултати не по-късно от Април тази година.

Фейсбук няма готови планове за новата инвестиция, но според слухове, те ще ги използват за да купят стария „лагер“ на Sun Microsystems в парк Менло, ще увеличат персонала си и ще ускорят своите стратегиите за придобиване на други компании.

222

Публикувай коментар

111