Хакери свалят сайтове в Египет и Йемен

Публикувано от на 3 февруари 2011 в Любопитно - 0 коментара


Като протест срещу Интернет цензурата в Египет, в сряда група хакери наречена „Anonymous“ (Безименните) свали сайтовете на Министерството на информацията и партията на президента Хосни Мубарак. Сайтът на Националната Демократична Партия е все още неактивен.

Безименните са активистка хакерска група, известна с миналогодишните си атаки срещу сайтове за разплащания като PayPal и Visa, които са отказали обслужване на WikiLeaks. Говорител от групата е заявил пред New York Times, че атаките в сряда са част от кампания за поддръжка на анти-правителствени протести.

Безименните наскоро свалиха правителствени сайтове в Тунис, където размирици принудиха диктатора на страната да избяга и Зимбабве, който заплаши да съди всеки ползващ материали от WikiLeaks.

Изглежда, че Йемен е следващата цел на групата. Безименните свалиха сайтовете на йеменското министерство на информацията и на президента Али Абдулах Салех след, анти-правителствените митинги в страната.

Със сигурност протестиращите в тези страни оценяват солидарните действия (дори в Йемен, където едва 5% от населението има Интернет достъп), но едва ли затварянето на няколко сайта ще постигне нещо повече от леко раздразнение за техните правителства.

222

Публикувай коментар

111