Хакнаха и Blizzard

Публикувано от на 11 август 2012 в Любопитно - 0 коментара


Activision Blizzard стана поредната гейм компания жертва на хакерски атаки. Някой е успял да пробие системите на компанията и да открадне информация за доста от потребителите, както и файл с пароли.

От Blizzard успокояват, че тези пароли са криптирани и е изключително трудно за хакерите да ги разкодират. Дори да се опитат то това трябва да се прави за всяка парола по отделно. От компанията съветват потребителите да сменят паролите си като превантивна мярка.

Хакерите  са получили достъп до email адреси на Battle.net потребители, интегрирани в Starcraft 2, Diablo 3 и World of Warcraft. Засега не изглежда да са получили достъп до информация за кредитни карти , истински имена или адреси.

От компанията коментираха, че открадната информация  за потребители важи за потребителите извън Китай. За всички, чиято информация е била съхранявана на сървърите в северна Америка (което включва няколко континента), от Blizzard съобщиха че са откраднати и тайните въпроси на акаунтите, но това не е достатъчно за достъп до такъв.

222

Публикувай коментар

111