Честит 7-ми рожден ден, Facebook

Публикувано от на 5 февруари 2011 в Социални медии - 0 коментара


Facebook, един от най-големите сайтове на планетата в наши дни, празнува своя седми рожден ден. През годините, сайтът се трансформира от колежанска мрежа за клюки, в един от гигантите в мрежата днес с над 500 милиона потребители.

Дали 2004та някой дори е предполагал, че малко сайтче в един колеж, може да промени Интернет като понятие и да въведе нови стандарти в социалното общуване? Едва ли. Каква е тайната за големия успех на Социалната мрежа?

На първо място ние поставяме самата идея разбира се. Не че до сега не е имало сходни такива, по-скоро пропорциите на Facebook се оказаха най-подходящи и примамливи за потребителите.

Веднага след това нареждаме неспирния поток от нововъведения. Социалната мрежа непрекъснато се променя, вграждат се нови функции и услуги, стари екстри биват премахнати или се сливат с други. И всяка компания, собственик на сайт/портал знае, че това е ключов момент за успешно развитие – да задържиш вниманието на потребителите. Разбира се, не бива да се прекалява и да се правят грандиозни промени, това може да доведе до огромен успех, но също така може да не се хареса на движещата сила на сайта – самите потребители. От това се „опари“ друг гигант в мрежата Digg, който обявиха че започват основен ремонт, в опит да си върнат славата.

Какво ще ни донесе Facebook през идващите години? Отговора на това знаят само от компанията, но едно е сигурно – Социалната мрежа ще следи тенденциите и ще върви в крачка с тях (въпреки че в последните години дори ги диктува)

Честит 7-ми рожден ден Facebook!

222

Публикувай коментар

111