Щатското правителство затвори трите най-големи сайта за онлайн хазарт

Публикувано от на 18 април 2011 в Бизнес и маркетинг - 0 коментара


Онлайн хазартът стана значително по-неудобен, след като Щатското правителство спря трите най-големи сайта за залагания в САЩ. Сега е време съдилищата да определят дали този вид хазарт е законен или не.

Федералните прокурори обвиниха създаделите на трите сайта, както и на осем други в нелегален хазарт, банкови измами и пране на пари, според Financial Times.

Също така правителството подаде граждански иск за 3 милиарда долара за възстановяване на печалбата от дейността. Сайтовете за хазарт Full Tilt Poker, PokerStars и Absolute Poker се опитват да прикрият хазартни плащания за милиарди долари като продажби от онлайн магазините им (топки за голф, цветя, бижута), според Wall Street Journal.

Потребителите от щатите виждат следния надпис на екрана, ако се опитат да посетят въпросните сайтове.

Според изявлението много от банките не са знаели, че работят със средства от хазарт, което в САЩ е в разрез със закона от 2006 година. Отделно трите хазартни компании са подкупили по-малки банки във финансови затруднения, правейки инвестиции в тях, ако са склонни „да си затворят очите“ за факта, че работят със средства от хазарт.

Проблемът се усложнява допълнително от факта, че и трите компании не са базирани в Щатите.

222

Публикувай коментар

111