Goolge предлага 20 000$ и лаптоп за Chrome хак

Публикувано от на 3 февруари 2011 в Любопитно - 0 коментара


Като част от тазгодишното Pwn2Own състезание, Google предложи 20,000 долара и лаптоп модел Cr-48 за хакерът който успее да намери бъг в сигурността на Chrome браузера.

Cr-48 е изцяло проект на Google и e първият по рода си лаптоп с операционна система Chrome. За да бъде хакването признато за успешно, състезаващият се  трябва да използва само кода на Google браузъра такъв какъвто е и да избегне sandbox-a. Sandbox е термин с който най-общо се описват взетите от Google мерки, за да направят Chrome по сигурен и устойчив.

На конкурса ще присъства и екип на HP TippingPoint, организирани от Zero Day Initiative (ZDI), които ще раздават допълнителни награди, възлизащи на 105 000 $, предназначени за тези които хакнат Microsoft Internet Explorer, Apple Safari и Mozilla Firefox, както и мобилните телефони: Dell Venue Pro работещ с Windows 7, iPhone 4 работещ с iOS, Blackberry Torch 9800 с Blackberry 6 OS и Nexus S с Android.
Успешните хаквания, ще донесат на собствениците си по 15 000$ в брой и самото устройство, както и парични бонуси за предстоящите прояви на ZDI през 2011 г.

Важно е да се отбележи, че лаптопът Cr-48 е само награда и всъщност  истинската цел ще бъде хакването на Chrome браузъра на лаптоп работещ или с Windows 7 или Mac OS X.

222

Публикувай коментар

111