3D графично търсене от Google

Публикувано от на 31 март 2012 в Любопитно - 0 коментара


Добавете още едно нещо към списъка с неща, които можете да намирате директно от търсачката на Google – 3D графични модели. Те са цветни и можете да ги манипулирате по най-различни начини, благодарение на поддръжката на WebGL от Google Chrome.

От компанията казват, че това са подобрения на вече съществуващата 2D графична функция, която те добавиха в края на миналата година. Google демонстрираха нововъведението като предоставиха примерно уравнение, което можете да копирате в адресната лента на Chrome – “tanh(y(y^4+5x^4-10(x^2)(y^2))/(x^2+y^2)^4)”. След това можете да се насладите на прекрасен  и динамичен 3D графичен модел.

„Новата функция е глобално достъпна и милиони студенти могат да изследват и взаимодействат със съставни математически функции в техните резултати от търсенето“, добавиха още от компанията.

Нововъведението е приложимо в браузъри, които поддържат WebGL хардуерно ускорение (Chrome и Firefox). Поне за момента Internet Explorer не поддържа WebGL поради проблеми със сигурността.

[mqstov 24516]

222

Публикувай коментар

111