Android таблетите vs iPad в края на 2010

Публикувано от на 31 януари 2011 в Бизнес и маркетинг - 0 коментара


Все още чакаме Android 3.0 (Honeycomb), който се предполага да бъде първата версия специално за таблети, но Android се справя доста добре според последните пазарни проучвания на фирмата Strategy Analytics.

Таблетите на Android са с 22 процента пазарен дял през последното тримесечие на 2010, което е почти десетократно повече, сравнено с предходното тримесечие – само 2.3 процента. Според Strategy Analytics, покачването се дължи на добрите продажби на Galaxy Tab от Samsung.

Apple продаде 7.3 милиона iPad през последното тримесечие на миналата година и устройството постигна 75 процента пазарен дял, което е по-малко сравнено с 96 процента на предходното тримесечие. Тези цифри съответстват на доклада на Samsung за 2 милиона продадени Galaxy Tab през последното тримесечие на 2010.

Поради факта, че повечето големи производители са на път да пуснат на пазара нови таблети през 2011, Android има всички предпоставки да направи за таблетите това, което направи за смартфоните – най-успешната алтернатива на Apple iOS.

Apple, който се очаква тази година да излезе с нова версия на iPad, все още е доста пред свойте конкуренти в тази сфера, но едва ли ще бъде оставен от конкуренцията да почива на своите лаври.

222

Публикувай коментар

111