AOL купува Huffington Post за 315 милиона долара

Публикувано от на 7 февруари 2011 в Бизнес и маркетинг - 0 коментара


Компанията AOL (независима от 2009 г.) предприе най-големият си ход като купи Huffington Post за 315 милиона долара.

Според Ню Йорк Таймс, сделката е на стойност 300 милиона щатски долара в кеш и 15 милиона в акции.
Сливането на компаниите ще създаде нов онлайн медиен конгломерат, който ще притежава новинарски уебсайтове TechCrunch и Engadget.

Като част от сделката, съоснователят Ариана Хъфингтън ще бъде назначена за главен редактор на всички приложения на AOL. Тя не само ще поддържа The Huffington Post, но ще води и AOL приложенията за новини, технологии, жени, култура, видео забавление и бизнес, което ще бъде известно като Huffington Post Media Group.

The Huffington Post Media Group ще отговаря за MapQuest, AOL Music, AutoBlog, Engadget и TechCrunch. Според  AllThingsD изпълнителният директор Ерик Хипо и главният финансов директор Грег Колман ще напуснат Huffington Post.

По-рано днес в своя блог Ариана Хъфингтън каза:

„Чрез комбинирането на Huffington Post с мрежата от сайтове на AOL, добре развиващата се видео дейност, гледната си точка и международния си мащаб, ще се създаде компания, която може да има огромно влияние, достигайки аудиторията на всяка въображаема трибуна”.

На този етап AOL твърди, че достига 117 милиона уникални посетители, на месец в САЩ и 270 милиона в световен мащаб. Главният изпълнителен директор на AOL  Тим Армстронг сподели, че организацията

„ще бъде ново поколение американска медийна компания” със съдържание , акцентиращо върху обществените и социални прояви.

222

Публикувай коментар

111