AOL Europe придоби Goviral за 96,7 милиона

Публикувано от на 31 януари 2011 в Бизнес и маркетинг - 0 коментара


AOL започнаха процес по придобиване на компанията за видео разпространение Goviral за скромната цена от 96,7 милиона долара. Goviral разпространява брандирано видео съдържание на различни медийни компании, както и видео съдържание на продуцентски и рекламни къщи. Тяхната мрежа покрива над 18,000 издателя и достига до 250 милиона потребители, генерирайки над 60 милиона гледания месечно.

Оригинално създадена в Копенхаген (днес с подразделения в цяла Европа), компанията ще бъде продадена за първоначално плащане на стойност 74,1 милиона долара плюс 22,6 милиона в срок от две години, като Goviral ще задържи своите офиси във Великобритания, Германия, Франция и Холандия, Швеция и Испания. Това е поредната придобивка на AOL през последната година, заедно с StudioNow, 5min Media, Thing Labs, Pictela, about.me и TechCrunch.

Според слуховете, преговорите са били водени директно от Кайт Бърс, вицепрезидент на AOL Europe. В свое изявление Бърнс споделя

Видео медиите са основна програмна стратегия на AOL и goviral с времето създадоха невероятно атрактивна платформа, доставяща отлична услуга на своите потребители.

Любопитно е да се спомене, че търговския директор на отдел Реклама, Сара Пери се присъедини към goviral като директор на връзки с клиентите, три месеца след като напусна AOL.

222

Публикувай коментар

111