Digg започва основен ремонт

Публикувано от на 1 февруари 2011 в Социални медии - 0 коментара


Digg започва „основен ремонт“ на популярния сайт, в опит да си върне поне малко от старата слава.  Това начинание включва три основни промени в портала. Първата е смяна на дизайна на сайта, базирана на мнения, коментари и препоръки на техни потребители. Сменя се мястото на основните Digg теми – Gaming, Technology, Science и т.н. в горната част на страницата; страниците с истории са изчистени и на бутона за публикуване сега седи отгоре на всяка страница с история; търсенето е минимизирано в иконка, която след като натиснете, ще ви покаже цялото поле за търсене.

Втората основна промяна е фокусирана на страниците с профили и статистики. Горе в дясно на всяка профилна страница се намират статистики за Digg, за коментари, за публикуваните и за следени потребители. От компанията споделиха, че им е отнело по-дълго от очакваното да вкарат информацията от предишната версия (v3) в тази. И ако забележите несъответствия в статистиката, не се паникьосвайте, защото трансформацията на статистиките все още продължава.

Последната трета иновация е добавянето на нови нотификации, например когато Ваша история влезне в „Top News“. И въпреки че „Top News“ загуби много от блясъка си, когато беше сменен с „My News“ по подразбиране, промяната е логична, защото много от потребителите не могат да следят, дали и кога тяхна история ще влезне в топ новините.

Тези промени са с цел да спечелят отново доверието на потребителите. И има ли по-добър начин да го постигнат, от това да добавят най-исканите от тях неща. През Август миналата година, след като от компанията минаха на новата версия, потребители масово недоволстваха и започнаха да използват портала все по рядко. От тогава Digg върви стремглаво на долу, което наложи на компанията да освободи една трета от екипа си.

Промените ще бъдат пуснати до две седмици и ще са избираеми, т.е. всеки потребител ще може да избере дали да мине на новата версия. Като цяло това са приятни нововъведения, но от Digg ще трябва да извървят дълъг път докато спечелят отново доверието на потребителите си. В крайна сметка, урока е научен – Digg (както и всички други сайтове) зависят от потребителите си, а  не обратното.

222

Публикувай коментар

111