Facebook пуска групово пазаруване

Публикувано от на 27 януари 2011 в Бизнес и маркетинг - 0 коментара


След като новината за Google Offers (програма за групово пазаруване) пропълзя из  мрежата, от Facebook също дадоха да се разбере, че се насочват към набиращия все повече популярност пазарен бизнес. В момента от социалната мрежа тестват нова добавка към платформата наречена „Buy with friends„, която както и своите събратя дава възможност за големи отстъпки на потребителите при групова покупка.

Работи горе долу така: потребителят прави покупка в приложение към Facebook (разбира се ползвайки виртуалната валута на Facebook Facebook Credits, която както обявихме скоро, става задължителна от средата на годината за всички приложения към Facebook) и споделя новината в профила си. Всеки потребител (приятел на публикувалия), може да купи същия продукт директно през споделената новина, разбира се вече с намаление.

В момента екстрата работи само в някои приложения-игри за покупка на разни джунджурии за играта, като разработчиците на самото приложение определят какво се продава и кога какви отстъпки има.

На конференцията Inside Social Apps Conference, говорители на Социалната мрежа са споделили, че в ранни тестове на екстрата, повече от половината потребители са избрали да публикуват новината за покупка на стената си.

Определено вече се забелязва надпревара в някои сфери между Facebook и Google, което само по себе си заслужава адмирации. Имайки предвид промяната в политиката на компанията за Facebook Credits и новата добавка Buy with friends, може само да заключим, че финансовата стойност на мрежата ще скочи значително в средата на годината.

222

Публикувай коментар

111