Facebook спря „Suggest to friends“ за фен страници

Публикувано от на 28 януари 2011 в Социални медии - 0 коментара


Много от собствениците на фен страници във Facebook, преди няколко дена бяха сериозно притеснени от липсата на линка „Suggest to friends“ във техните страници. На фона на инициативата на Социалната мрежа да развие още повече рекламната си платформа и на ставащите задължителни от средата на годината Facebook Credits, тази толкова полезна и най-вече безплатна опция, изглеждаше че е била захвърлена в кошчето. Като добавим и липсата на каквото и да било изявление за това от компанията, нещата започваха да придобиват все по мрачен вид.

Математиката е проста – с липсата на тази опция, хората малко или много ще бъдат принудени да плащат за реклама на Facebook, ако разбира се искат бързо да развият страницата си. А колкото по-бързо, толкова по-скъпо.

В крайна сметка отговора на въпроса е твърдо „Не“. Всъщност става дума за бъг в системата, като от Социалната мрежа са били принудени да спрат опцията за сега, като само администратори на страници все още имат достъп до нея, но не работи съвсем читаво.

222

Публикувай коментар

111