Facebook Credits стават задължителни

Публикувано от на 25 януари 2011 в Бизнес и маркетинг - 0 коментара


Виртуалната валута на Facebook, Facebook Credits, ще стане задължителен начин за разплащане за всички онлайн игри от 1-ви Юли тази година. До тогава, всички разработчици на приложения трябва да да обвържат кредитите на Facebook с техните игри.

Към момента, кредитите се използват в около 350 приложения на около 150 разработчици, което включва и 22 приложения от най-популярните 25 игри във Facebook, като с тях се извършват над 70% от разплащанията за приложения в портала.

Разбира се, през цялото това време до Юли, Facebook ще подпомага разработчиците, бързо и лесно да интегрират разплащателната система. Като имаме предвид обаче, че Facebook взимат 30% за кредити похарчени във игра, от съответните компании собственици на играта, тази новина е доста грандиозна. Например, ако вие си купите декорация за 4 долара от Farmville, Facebook взима 1.60 долара от Zynga. Със сигурност това ще вдигне още цената на компанията към края на годината, като към момента Facebook е оценен на 50 милиарда долара.

Не е изключено след време кредитите на Facebook да се окажат и единствената позволена валута в Социалната мрежа, ход който би донесъл фантастични финансови резултати на компанията, според анализатори.

222

Публикувай коментар

111