Google избра победителя за своя високоскоростен интернет проект

Публикувано от на 31 март 2011 в Любопитно - 0 коментара


Канзас Сити ще е първият град, който ще бъде оборудван с експерименталната високоскоростна интернет мрежа на Google. Това изявление прекрати едногодишен процес на разгорещена надпревара между повече от 1000 щатски общности.

Преди време от Google съобщиха, че възнамеряват да създадат експериментална мрежа със сто пъти по-голяма скорост (1GB/s) от тази на типичната интернет връзка. Целта на Google не е да се включи в надпреварата на интернет доставчиците, ами да помогне за развитието на целия сектор.

След решението на Google, множество градове започнаха собствени кампании, целящи да склонят компанията да изгради въпросната мрежа при тях.

Сега, една година по-късно победителят е избран, а именно Канзас Сити. На логичния въпрос – защо Google избра град с население от 145,000, компанията отговори:

„При избора на град, целта ни беше да открием град, където можем да строим ефикасно, да окажем влияние върху общността и да развием отношения с местната власт и обществените организации. Намерихме въпросните условия в Канзас Сити. Ще работим в тясно сътрудничество с местните организации, включващи Kauffman Foundation, KCNext и медицинския център на Канзаския университет, за да разработим гигабитовите приложения на бъдещето.“

От Google ще следят въпросния проект с особен интерес и при евентуален успех нищо чудно да станем свидетели на широко разпространен супер високоскоростен интернет.

[mqstov 20210]

222

Публикувай коментар

111