Google лобира Невада да позволи самоуправляемите автомобили

Публикувано от на 11 май 2011 в Любопитно, Техника и джаджи - 0 коментара


Самоуправляващите се коли на Google може да се превърнат в нещо повече от проект. Компанията се опитва да убеди  законодателите  да направят Невада първия щат, който да позволи самоуправляващи се превозни средства по обществените пътища.

Досега от Google направиха доста самоуправляващи се хибриди, включително шест Toyota Priuse  и едно Audi TT. Превозните средства са били тествани повече от 225,000 километра по Калифорнийските пътища, като поне през 1600 от тях машините са били на автопилот.

Компанията нае лобиста базиран в Лас Вегас, Дейвид Голдуотър за насърчаване на двата законопроекта, които би трябвало да бъдат гласувани преди края на юни. Единият от тях е изменение в закона за съществуващи електрически превозни средства (изменението би позволило лицензиране и тестване на самоуправляеми автомобили), а вторият е изключение което би позволило изпращането на текстови съобщения по време на шофиране.

На 7-ми април по време на щатско събрание в невада Голдуотър каза, че самоуправляемите  автомобили са по-безопастни, по-ефикасни и подпомагат икономическото развитие.

[mqstov 20725]

222

Публикувай коментар

111