Google пуска Google Offers групово пазаруване

Публикувано от на 21 януари 2011 в Бизнес и маркетинг - 0 коментара


Google се приготвя да пусне нов продутк наречен Google Offers, предлагащ предплатено групово пазаруване на широк спектър стоки (пък и услуги) с добри намаления. Програмата изглежда и работи по сходен начин с други гиганти в предплатеното групово пазаруване като Groupon и LivingSocial. Потребителите получават ел. писмо с локална оферта на деня, даваща им възможността да закупят стоката или услугата за определено време.

Google Offers ще работи с Google Checkout, както и разбира се и с други техни и чужди програми като Facebook, Twitter, Google Reader, Google Buzz и споделяне чрез ел. поща.

Напомняме Ви, че Google се опита да купи Groupon за 6 млрд. долара само няколко месеца по-рано с цел да подсили локалния си рекламен бизнес. Groupon отказаха сделката и се приготвят да пуснат акциите си на борсата, като очакват сумата от продажбата им да е около 15 млрд. долара.

Очевидно Gougle е се дават без борба и са твърдо решени да постигнат това което искат и като имаме предвид ресурса, признанието и широкото ползване което имат най-вероятно ще успеят.

Пред друго онлайн издание Google потвърждават, че има такова животно като Google Offers:

Google партнира с някои малки компании с цел да ги включи в тестове на програма за предплатени оферти и ваучери. Както винаги Google се стреми да предлага нови услуги на своите потребители, като наскорошната Offer Ads beta, целта на която е да свърже бизнеса с клиента по различен начин.

Какво е Вашето мнение, ще убие ли Google Offers  по-малките локални компании за предплатено групово пазаруване у нас?

222

Публикувай коментар

111