Google с кризисен център в Япония

Публикувано от на 11 март 2011 в Социални медии - 0 коментара


Google реагира на опустошителното земетресение в Япония с магнитуд 8,9 със средство което помага да намерите човек или да се предостави информация за изчезналите лица –  Person Finder tool. Същото средство за помощ беше използвано още по време на наводненията в  Крайстчърч и протестите в Египет.

До момента са направени 5 500 записа, но броят им бързо нараства. Въпреки, че това средство може да бъде полезно за намиране на информация за приятел или любим човек, Google предупреждава потребителите, че има известна доза неточност на данните. Освен това всички въведени данни ще бъдат на разположение на обществеността, както и видими и използваеми от всички.

Кризисният център на Google  показва картата на земетресението, последните новини и информация за последиците, списъци и връзки към помощни центрове и бюлетин със съвети при бедствия.

При такива трагични събития е хубаво да се види как такава популярна търсачка като Google влиза  действие и помага на хората бързо да намерят информация и съвети.

Google с онлайн кризисен център като отговор на заметресението в Япония

Google реагира на опустошителното заметресение в Япония с магнитуд 8,9 със средство което помага да намерите човек или да се предостави информация за изчезналите лица – Person Finder tool. Същото средство за помощ беше използвано още по време на наводненията в Крайстчърч и протестите в Египет.

До момента са направени 5 500 записа, но броят им бързо нараства.

Въпреки, че това средство може да бъде полезно за намиране на информация за приятел или любим човек, Google предупреждава потребителите, че има извеснта доза неточност на данните. Освен това всички въведени данни ще бъдат на разположение на обществеността, както и видими и използваеми от всички.

Кризисният център на Google показва картата на земетресението, последните новини и информация за последиците, списъци и връзки към помощни центрове и бюлетин със съвети при бедствия.

При такива трагични събития е хубаво да се види как такава полулярна търсачка като Google влиза действие и помага на хората бързо да намерят информация и съвети.

222

Публикувай коментар

111