Honeycomb – повече сигурност за Android таблетите?

Публикувано от на 3 февруари 2011 в Техника и джаджи - 0 коментара


Въпреки, че всички обичаме предимно производствените елементи на всяко устройство като например камера и памет, най-важното си остава сигурността, особено за хора, които използват своите смартфони, лаптопи и таблети за бизнес.

Всичко това може би ще се промени с новия Android 3.0 за таблети – Honeycomb, който ще има възможност да криптира цялата информация на устройството. Всъщност, тази опция е била забелязана от екипа на Engadget в Motorola Xoom, но Google твърдят, че това не е опция от Motorola , което само означава, че принадлежи на задаващата се нова версия на Android за таблети. Както може да видите на картинката, опцията дава възможност да „криптирате Вашия акаунт, опции, свалени приложения (и тяхното съдържание), медия и други файлове“. Самият процес на криптиране отнема около час.

Има много въпросителни около новата опция за сигурност: какъв криптиращ стандарт се използва (например iPad ползва 256-битово AES базирано криптиране) и дали криптираната дата ще бави таблета и ще „точи“ повече от батерията му.

(Снимка: Engadget)

222

Публикувай коментар

111