Kabam получава 30 мил. за разработка на игри

Публикувано от на 20 януари 2011 в Бизнес и маркетинг - 0 коментара


Разработчиците на социални игри Kabam получиха впечатляващо финансиране, възлизащо на 30 милиона долара от Redpoint Ventures, Intel Capital и Canaan Partners, с цел създаване на социални мултиплеър игри фокусирани към хардкор играчите.

Изпълнителният директор на Kabam Кевин Чоу (бивш съдружник в Canaan Partners) съобщи че средствата ще бъдат използвани както за нови проекти, така и за разширяване на компанията с цел повече продукти да излязат на пазара. През 2011 компанията ще се фокусира върху създаването на нови социални мултиплеър игри, като се планира разширяване върху други социални и мобилни платформи.

За разлика от Zynga, Playfish и други гиганти в социалните игри, Kabam не се фокусира върху милионите играчи които насищат Facebook. Компанията е насочила своето внимание към 25 до 35 годишни играчи от мъжки пол, които търсят по-комплексно и състезателно изживяване.

До днешна дата Kabam има няколко Facebook игри на пазара: Kingdoms of Camelot, Dragons of Atlantis, Glory of ROme и SI Fantasy Football. Засега Kings of Camelot е най-популярната игра на компанията с 6.1 милиона месечни и 700,000 дневни активни играчи. Kabam може да се похвали с общо 7.5 милиона активни играчи месечно.

Игрите на Kabam наподобяват World of Warcraft в много по-голяма степен отколкото FarmVille. В Kings of Camelot например, играчите активно се опитват да разширят свойте кралства чрез търговия и битки. Важно място в игрите на Kabam e отредено за концепцията играч срещу игращ (player vs. player – PvP). Играчите са насърчавани да формират собствени групи и да атакуват други играчи ,за да създадат своите виртуални империи.

Поддръжката на масови онлайн игри и изчисленията нужни битките да се провеждат незабавно изисква доста сървърна мощност, където се намесва и солидното финансиране. Освен закупуването на нови сървъри, благодарение на средствата осигурени от Redpoint, Intel и Canaan, Intel Capital (стратегически инвеститор) ще осигури и подкрепа в технологично отношение. Redpoint Ventures е ръководеща, докато Canaan Partners са вече съществуващ инвеститор в компанията.

Социалните игри са бързо разрастващ се пазар, но той е пренаселен от множество компании. Стремежа на Kabam да се разграничи от останалите компании и да намери своето място в сърцата на хардкор играчите е наистина похвален. Намирането на собствена ниша в пазара за социални игри, дори тя да е малка, определено е рецепта за успех.

222

Публикувай коментар

111