Match.com купи OkCupid за 50 милиона долара

Публикувано от на 2 февруари 2011 в Бизнес и маркетинг - 0 коментара


Днес известният сайт за запознанства OkCupid и Mtach.com се сляха. Всъщност Match.com който е част от IAC (Интернет компания с около 50 бранда в повече от 40 държави) е платил  50 милиона долара за сайта, като се планират и бъдещи плащания в зависимост от постигнатото.

Все по-популярният в последно време OkCupid, който е безплатен (което го прави популярен сред неплатежоспособните хора), осъществява по-голямата част от приходите си чрез реклама. Според официалната информация това е най-бързо развиващият се сайт за запознанства през тази година, от тези чиито приходи са предимно от реклами. Интересното при това сливане, обаче е как точно ще се осъществи, тъй като Mach.com е платена услуга.

Във връзка с това събитие Грегъри Блат, управител на IAC, каза:

Ние знаем, че много хора, които започват бизнес със сайтове, които се издържат от реклама, в крайна сметка разширяват апетита си за един по-голям набор от функции и разбира се – редовни потребители. Абонаментни сайтове като Match.com и Chemistry.com предлагат това, както и създаването на истинска връзка между нашите бизнес модели. През 2010 г. видяхме рекорден ръст и при двата сайта – OkCupid и Mtach, за това вярваме, че координирането на тези два бизнес модела ще разпали още повече техния успех.

222

Публикувай коментар

111