Microsoft закрива Messenger през март

Публикувано от на 10 януари 2013 в Социални медии - 0 коментара


Microsoft спира своята Windows Live Messenger чат услуга на 15-ти март, премествайки повече от 100 милиона потребители на Skype.

Компанията обяви плановете си да спре Messenger през ноември, но миналия вторник потребителите получиха писма в пощите си с предвидения график. Microsoft насочва клиентите си да се регистрират в Skype със своята Windows Live информация, като листа им с контакти ще се покаже автоматично.

Microsoft купи Skype през 2011 за 8.5 милиарда долара, но интеграцията се оказа доста мудна и трудоемка. Skype има Windows приложение, но няма Windows Phone 8 приложение, а от друга страна се предлага такова за iPhone и Android устройства. Освен това Microsoft не успя да направи Skype приложение за Xbox. Според екипа на Skype се разработва версия за Windows Phone, която ще бъде готова скоро.

Windows Live Messenger загуби популярност в полза на Skype, социалните мрежи и чат услугата на Google. Преди три години от Microsoft казваха, че имат повече от 300 милиона потребители, но сега броят им е паднал едва до 100 милиона.

Услугата дебютира като MSN Messenger през 1998 и ще продължи своя живот в Китай.

222

Публикувай коментар

111