Microsoft Kinect с 10 милиона продажби и нов рекорд на Гинес

Публикувано от на 11 март 2011 в Техника и джаджи - 0 коментара


Microsoft е продала повече от 10 милиона Kinect системи за Xbox 360 на търговците на дребно, съобщиха от компанията в сряда.

Kinect, която се конкурира с Nintendo Wii и Playstation 3 се продава доста по-добре от началото, когато стартира през ноември.

През първите три месеца след старта си, процента на продажбите е толкова голям, че Kinect спокойно може да носи титлата „най-бързо продаваното потребителско устройство „. Според световните рекорди на Гинес, които офицално потвърдиха рекорда днес, Microsoft продава средно 133 333 бройки на ден счтиано от 04 ноември до 03 януари.

„Продажбите говорят сами за себе си” – казва Газ Дийвс, редактор игри на Гинес рекордите в изявление за Microsoft.

„Според независими изследвания, нито едно друго потребителско електронно устройство не се е продавало по-бързо в рамките на 60-дневен период от време, което е невероятно постижение като се има предвид силата на сектора.“

За сравнение, на Nintendo Wii са били нужни около две години за да достигне 10-те милиона продажби (макар че системата на Nintendo е около $ 100 по-скъпа при пускането си на пазара от продукта на Microsoft).

Ако продажбите продължат със същия процент, Microsoft ще обяви, че е продала над 18 милиона бройки, което чисто и просто превръща Kinect в хит.

222

Публикувай коментар

111