MPAA затвори повече от 50 торента

Публикувано от на 28 януари 2011 в Техника и джаджи - 0 коментара


Американската Филмова Асоциация (MPAA), съвместно с Холандската група за борба с пиратството BREIN, затвори 12 торент сайтове в САЩ и други 39 по света, поради подадени жалби за нарушение на авторските права от хостинг провайдъри. Имената на страниците остават неизвестни, но както изглежда, големите „играчи“ не са незасегнати.
Очаква се засегнатите сайтове да се появят под други различни Top Level Domains (например TorrentMovies.com ще стане TorrentMovies.info). Така преименуваните сайтове ще бъдат по-лесни за намиране от потребителите в бъдеще. Някои торенти и file-sharing сайтове, включително Rapid Share, дори са започнали да назначават собствени лобисти.
Според TorrentFreak, BREIN „е закрила (временно) повече от 1000 торент сайта в Холандия и сега помага на MPAA да направят същото в САЩ.”
BREIN води анти-пираткси кампании в общо 11 държави, включително Германия, Франция, Великобритания и Канада. Директорът на компанията Тим Куик каза в изявление „Ще има нови сайтове, но ние ще ги закрием преди те да могат да просъществуват”

222

Публикувай коментар

111