MySpace се продава

Публикувано от на 3 февруари 2011 в Uncategorized - 0 коментара


В ранно изявление тази сутрин News Corp. официално сподели, че планува да продаде MySpace. Компанията купи портала през 2005-та година за 580 милиона долара и според тях, сега е най-удачното време, мрежата да се сдобие с нов собственик.

MySpace премина през драстични промени през изминалата година, включвайки основна смяна на дизайна, преминаване към формат на медийна компания, отколкото на социална мрежа, пре-договаряне на рекламния договор с Google (основен източник на приходи за сайта), намаляване на персонала и други. Промени които не са излезли никак евтино на News Corp.

И все пак в изявлението си от News Corp. признават, че не са много доволни от резултатите. Приходите от реклама са по-ниски от преди и в крайна сметка MySpace в момента се представя не както е било очаквано. От компанията също заявиха:

Новият MySpace беше много добре приет от публиката и от пазара и ние разполагаме с доста окуражителни статистики, които индикират това. Но развиването на пълния му потенциал, може да стане само при нов собственик.

И въпреки, че всички прогнози за MySpace са негативни в пазарно отношение (според много анализатори приходите и трафика им ще продължават да спадат), все още не е ясно какво точно ще се случи с портала. По-всичко личи обаче, от от News Corp. също са направили свое проучване на пазара и тенденциите и са стигнали до подобни заключения.

222

Публикувай коментар

111