Samsung показа Galaxy S III

Публикувано от на 3 май 2012 в Техника и джаджи - 0 коментара


От месеци слушахме спекулации и слухове, но най-накрая Samsung представи официално своя Galaxy S III.

От компанията показаха най-очакваното Android устройство на годината в Лондон. Телефонът е трето поколение от популярната серия смартфони на Samsung.

Galaxy S III разполага с 4.8-инчов touchscreen, 8-мегапикселова камера от задната страна, 1.9-пикселова камера от предната и е с най-новата версия на Android (Ice Cream Sandwich). Камерата може да снима без никакво забавяне и с новата и функция можете да направите до 20 снимки бързо една след друга, като изберете най-добрата от серията.

Устройството има HD Super AMOLED екран (1920×720), което предлага повече субпиксели от другите екрани. Резултатът от това са по-добри цветове и по-добра видимост в ярка среда.

С новата функция, наречена „Smart Stay“,  Galaxy S III разпознава вашия глас и движения, като екранът няма да се изключва докато използвате телефона за четене например.

Друга новост при S III се нарича „Direct Call“ – ако пишете съобщение на някой, но решите да му се обадите вместо това, то той ще бъде набран веднага щом вдигнете телефона и го допрете до ухото си. С функцията „S Voice“ смартфонът ще слуша и реагира на вашите команди – например да изключите сутрешната аларма, да регулирате звука, да изпращате съобщения, автоматично да снимате с камерата.

Новостите съвсем не свършват до тук, S III може да разпознава лицата на вашите приятели в снимка и да ви предлага да им я изпратите автоматично.  „AllShare Cast“ ви позволява да свържете смартфона към телевизор за да гледате някое предаване. Същата услуга може да се използва за споделяне на файлове между Galaxy S III и вашия таблет, компютър и телевизор независимо от дистанцията между устройствата.

Galaxy S III ще бъде достъпен в 145 страни с 296 мобилни оператора около света, което е най-мащабното начинание в историята на Samsung. За Европа се очаква смартфонът да направи своя дебют в края на май.

222

Публикувай коментар

111