Sony беше атакуван от хакери отново, 24.6 милиона акаунта компрометирани

Публикувано от на 3 май 2011 в Любопитно, Техника и джаджи - 0 коментара


От Sony просто нямат късмет – след скорошната хакерска атака на 16 и 17 април, която успя да свали PlayStation мрежата за повече от 6 дни,  в която най-вероятно са взети множество лични данни, от компанията регистрираха нова атака.

Този път хакерите са се насочили към aкаунти на потребители в Sony Online Entertrainment (SOE). Според Sony e възможно хакерите да с а откраднали лични данни от около 24.6 милиона SOE акаунта, както и информация от по-стара база данни от 2007 година. Тази база данни съдържа около 12,700 на номера кредитни и дебитни карти извън САЩ, включително техните дати на изтичане (но без security кодовете) и около 10,700 записа на директни дебити на клиенти от Австрия, Германия, Холандия и Испания.

Личните данни от SOE акаунтите включва име, адрес, e-mail, рождена дата, пол, телефонен номер, потребителско име и хеширана парола. Данните от 10,700-те дебита е възможно да са били откраднати от хакерите, като те включват номер на банкова сметка, потребителско име, име на акаунт и адрес на клиента.

Докато се изясни ситуацията всички сървъри на SOE са спрени. Sony се извинява на клиентите си за създадените неудобства и обещава да изпрати e-mail на клиентите, чийто данни може да са откраднати. Също така компанията ще компенсира клиентите си с по един 1 ден за всеки ден, през който услугата не работи и ще добави 30 дни към техните месечни абонаменти.

222

Публикувай коментар

111