Sony обяви намеренията си за Firefox OS телефон през 2014

Публикувано от на 26 февруари 2013 в Бизнес и маркетинг, Мобилност - 0 коментара


Днес в Барселона, Sony обявиха намеренията си за Firefox OS телефон в партньорство с испанския оператор Telefonica през следващата година.

„Нашите инженери работят с Firefox OS Mobile и HTML5 технологиите, които показват голям потенциал. Освен това продължаваме да работим с мобилни оператори, включително Telefonica по разработката на продукт, който да бъде пуснат на пазара през 2014 година“, казаха от ръководството на Sony Mobile Communications.

Подобно партньорство е ключово за успеха на браузър базираната операционна система на Mozilla. ZTE, Alcatel, LG Electronics и Huawei демонстрираха интереса си към платформата, за разлика от Samsung.

Sony са уважавано име в света на електрониката и използват Android като платформа, но дори не се доближават до позициите на Samsung на пазара. Конкуренцията е голяма с марки като Panasonic, LG Electronics и дори Google след покупката на Motorola Mobility.

Telefonica има доста потребители в Южна Америка и се надява да използва Firefox OS на развиващите се пазари.

Firefox OS ще има трудната задача да се пребори с господството на iOS и Android, но  като  базирана на браузър операционна система може да се възползва от цялата работа, която уеб програмистите са свършили за изграждането на уеб сайтове и уеб приложения.

222

Публикувай коментар

111